Καλώς ήρθατε στον δικό μας Παράδεισο.

Kαλώς ήρθατε στο Cine Paradiso.

Ο κινηματογραφικός μας Παράδεισος ,είναι ανοιχτός μετά από συνεννόηση, σε επισκέψεις-εκδρομές σχολείων και άλλων φορέων με εκπαιδευτικό, ενημερωτικό,και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.
Επικοινωνία, μέσω προσωπικού μηνύματος εδώ, η στην σελίδα μας στο Facebook


Facebook

Συρώμενοι τίτλοι αναρτήσεων

Logo

Cine Paradiso

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Privest Millano P60 - In The Cinema Paradiso!!!!



Μετά από επίμονη αναζήτηση, και απίστευτη τύχη κατάφερα να φέρω στο ΣΙΝΕΜΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ,την πρώτη κινηματογραφική μηχανή, του παππού μου Σπύρου Μαυροειδή, την οποία δούλευε στο κινηματοθέατρο "ΟΡΦΕΥΣ"του Άργους,πριν απο πολλά χρόνια,μαζί με την χειροκίνητη μονταζιέρα!!!
Πρόκειται για την θρυλική κινηματογραφική μηχανή προβολής Privest Millano P60(1960) 35mm,η οποία είναι σε άριστη λειτουργική κατάσταση.







Ακριβώς επάνω σε αυτή την μηχανή στο καμαράκι προβολής και πάντα με τις οδηγίες του παππού,ξετύλιξα μαζί με την αδελφή μου Ελένη,δεκάδες καρούλια ταινιών από μικρό  παιδάκι.




 





Μου είναι απίστευτο και ταυτόχρονα απόλυτα συγκινητικό που αυτή η μηχανή, βρίσκεται πλέον στο δικό μας Σινεμά, αφού μέχρι τώρα ήταν το άπιαστο όνειρο μου.












Την έλυσα, την καθάρισα, την συναρμολόγησα,της φόρεσα 35άρι φιλμάκι και πλέον βρίσκεται μέσα στον "Παράδεισο",σε τέτοιο σημείο, όπως αρμόζει σε μια Αρχόντισσα!!!  














Eδώ ακόμη, βλέπετε τις λάμπες, που  "φοράει"αυτή η κινηματογραφική μηχανή,μαζί με τις οδηγίες χρήσης απο εκείνη την εποχή.
Οι συγκεκριμένες είναι Extra και τις διατηρώ καινούργιες στον Παράδεισο.    
  








Τέλος ας δούμε και την χειροκίνητη μονταζιέρα της μηχανής, απο εκείνη την εποχή,που βρίσκεται και αυτη με την σειρά της πλέον στο σινεμά μας.
Σε αυτην ακριβώς την μονταζιέρα, τα μικρά μου χέρια τότε με την καθοδήγηση του παππού Σπύρου,γύρναγαν δεκάδες καρούλια ταινιών γιά μοντάζ.Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε πως ένοιωσα όταν μετά απο τόσα χρόνια και πολύ πρόσφατα πλέον, ξαναακούμπησαν τα χέρια μου επάνω της!!! 
                                                                                      

                                                                                      

1 σχόλιο:

  1. Δεν βρίσκω λόγια να ευχαριστήσω τόσο τον Καλλιτέχνη φωτογράφο Πάρη Βασιλάκο στο Αργος, όσο και τον πρόεδρο της Κ.Δ.Ε.Α-Μ Αργους-Μυκηνών(Κοινοφελή Δημ.Επιχ.Αργους-Μυκηνών)κύριο Νίκο Γκαβούνο,που χωρίς την καθοριστική συμβολή τους, δεν υπήρχε περίπτωση να βρω την μηχανή αυτή.
    Γιά την ολοκλήρωση της ιστορίας της, θα πρέπει να σας πω ότι, η συγκεκριμένη μηχανή είχε γίνει δωρεά στον Δήμο Αργους, όταν έκλεισε ο κινηματογράφος του παππού μου, απο έναν θείο μου,ο οποίος πλέον δεν ζεί.
    Ευχαριστώ ακόμη, την Βάντα Μαυροειδή, γιά την παραχώρηση στο Σινεμά μας, των δύο λαμπών της κινηματογραφικής μηχανής, μαζί με το manual χρήσης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΙΝΕΜΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ -ΞΕΝΑΓΗΣΗ (VIDEO)